Bezwaar maken tegen de huurverhoging

14 juni 2019, woonbond

Heeft u een huurverhogingsvoorstel ontvangen die per 1 juli in gaat? Dan heeft u nog twee weken de tijd om bezwaar te maken. Dit bezwaar moet namelijk voordat de huurverhoging ingaat ontvangen zijn door de verhuurder.

De huurverhogingen van sociale huurwoningen moeten aan tal van regels voldoen. Wanneer het huurverhogingsvoorstel niet aan de regels voldoet kan het lonen om bezwaar te maken tegen de huurverhoging.

Doe de online check

Met de online check (externe link) van de Woonbond kunt u controleren of de huurverhoging wel aan alle regels voldoet.  Wanneer dat niet het geval is, levert de check een model bezwaarschrift dat past bij uw situatie.

Huurderslijn

Heeft u vragen over de jaarlijkse huurverhoging? Onze juridische ledenservice, de Huurderslijn, staat u graag te woord. Ook met andere vragen over uw rechten als huurder kunt u hier terecht. De Huurderslijn (020-5517755) is bereikbaar op

  • maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 13.00 uur;
  • dinsdagavond van 18.30 tot 20.00 uur.